Hrskavi pečeni krumpiri
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 veća krumpira
- 4 žličice polumasnog svježeg sira
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 50 g Serrano ili prosciutto šunke,bez masnoće
- 50 g kuhanoga mladog graha
- 50 g kuhane mrkve, narezane na kockice
- 50 g kuhanog graška
- 50 g tvrdog sira, edamera naribanog
- svježa zelena salata za poslu uživanje
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Operite krumpir i malo ga ostružite. Ubodite ga vilicom i stavite na pladanj za pečenje. Pecite oko 1/2 sata ili dok nije mekan kad se pritisne (koristite rukavice, jer će krumpir biti vruć).
2. Narežite ih na pola vodoravno, žlicom izvadite meso i stavite ga u zdjelu.
3. Svježi sir izmiješajte s krumpirom. Začinite solju i paprom.
4. Narežite šunku na trake i pažljivo umiješajte u smjesu krumpira s grahom, graškom i mrkvom.
5. Stavite mješavinu u ljuske krumpira i pospite sirom po vrhu.
6. Stavite ih na vrući gril i pecite dok ne dobiju zlatnu boju i ugriju se skroz. Odmah poslužite sa svježom salatom.
Savjet kuhara
Serrano šunka se proizvodi u Španjolskoj i ima nešto slađi, sukulentniji okus. Ako je ne možete pronaći, upotrijebite pršut. Krumpir će biti još ukusniji ako smjesi dodate nasjeckani luk vlasac.
Vezani recepti
-
-
Niskokalorična jelaZelena juha za detoksikaciju30 min12345
-
Niskokalorična jelaJuha od mrkve i crvene leće40 min12345
-
Niskokalorična jelaJuha od poriluka i graška30 min12345
-
Niskokalorična jelaPiletina s povrćem25 min12345
-
Niskokalorična jelaRižoto sa slanutkom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti