Rižoto sa šafranom na mornarski

Dah mora na Vašem stolu
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 40 g kozica
- 40 g očišćenih dagnji
- 40 g riže
- maslinovo ulje
- češnjak, sol, papar, peršin, šafran, rajčica
Priprema
Sitno nasjeckati češnjak i popržiti na maslinovom ulju, dodati kozice i dagnje te sol, papar i peršin sve pirjati 15 minuta. Dodati očišćenu rajčicu nasjeckanu na kocke, lagano promiješati. U drugoj posudi u slanoj vodi skuhati rižu koju je potrebno ocijediti i dodati kozicama i dagnjama. Dodati šafran i lagano dolijevati dok se kuha do poželjne tvrdoće zrna riže.
Izvor:
dijabetes-osijek.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Niskokalorična jelaRižoto sa špinatom i graškom35 min12345
-
Niskokalorična jelaRižoto sa slanutkom50 min12345
-
Niskokalorična jelaPiletina s tajlandskim začinima1 h12345
-
Niskokalorična jelaSvitak od špinata30 min12345
-
Niskokalorična jelaJuha od poriluka i graška30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345