Endivija sa salatom od morskih plodova

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 1 glavica endivije
- 2 zelene paprike
- 12,5 cm dugačak krastavac
- 125 g lignji, očišćenih i narezanih na kolutiće
- 225 g mladih šparoga
- 125 g dimljenog lososa, narezanog na široke trake
- 175 g svježe kuhanih dagnji u školjkama
Dressing od limuna
- 50 ml maslinova ulja
- 1 žlica octa od bijelog vina
- 5 žlica svježeg soka od limuna
- 1-2 žlice mljevenog šećera
- sol i svježe mljeveni crni papar
Za ukrašavanje
- kriške limuna
- stručak svježeg korijandra
Priprema:
1. Operite i natrgajte endiviju na male komadiće te je poslažite na pladanj za posluživanje.
2. Izvadite sjemenke iz paprika i narežite ih s krastavcima na male kockice. Pospite po endiviji.
3. Uzavrijte lonac vode i dodajte kolutiće lignji. Uzavrijte ponovo, pa ugasite vatru i ostavite stajati 5 minuta. Tada ocijedite i isperite u hladnoj vodi.
4. Prokuhajte šparoge u kipućoj vodi 5 minuta dok ne omekšaju, ali da još ostanu hrskave. Aranžirajte s lignjama, dimljenim lososom i dagnjama po salati.
5. Da bi načinili dressing od limuna, stavite sve sastojke u posudu s poklopcem i dobro promiješajte dok se svi sastojci ne izmiješaju.
6. Po salati prelijte 3 žlice dressinga, a ostalo servirajte u vrču. Ukrasite salatu s kriškama limuna i korijandrom te poslužite.

Vezani recepti
-
-
SalateZapečeni losos sa salatom45 min12345
-
SalateSalata s orasima i lososom20 min12345
-
Salate
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345