Slani pereci s kimom

Slani pereci s kimom

Slani pereci s kimom
  • Objavljeno: Subota, 24.06.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Omiljena grickalica svih uzrasta u domaćoj varijanti.
Izvor slike: Okusi hrvatske tradicije
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 svježi kvas
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice soli
  • 1 jaje
  • kim

Svima nam se ponekad javi želja za slanim grickalicama, a nismo raspoloženi za odlazak do dućana. U tom su slučaju ovi domaći pereci savršeno rješenje. Činjenica da sve potrebne sastojke vjerojatno već imate kod kuće čini pripremu ove grickalice bez aditiva još jednostavnijom. Otkrijte recept u originalnom obliku: Pereci

Priprema

Mlijeko lagano ugrijte te ga pomiješajte sa smrvljenim svježim kvasom i malo šećera. Ostavite 10-15 minuta da se digne. U brašno dodajte sol i omekšali maslac, a zatim i kvas. Izmijesite tijesto i razvaljajte ga na otprilike pola centimetra te kalupima izrezujte perece. Perece premažite umućenim jajetom i posipajte kimom.

Pecite na 200°C oko 20 minuta odnosno dok ne poprime lijepu zlaćanu boju.

Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti