Domaći namaz od lješnjaka i kakaa
Isprobajte domaći slatki namaz od lješnjaka i kakaa kojim možete nadjenuti palačinke i muffine ili namazati na kruh.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 šake oguljenih lješnjaka
- 2 do 3 žlice sirovog kakaa
- 1 žlica meda ili 5 datulja
Priprema
- U blenderu ili uz pomoć štapnog miksera napravite pastu od lješnjaka.
- Umiješajte kakao i med.
- Ako ste umjesto meda odlučili koristiti datulje, namočite ih u mlaku vodu 1 do 2 sata prije upotrebe, a zatim dobro ocijedite.
- Kada ste napravili pastu od lješnjaka, dodajte kakao i datulje i miksajte dok se smjesa ne ujednači.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od kikirikija i kakaa10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTapenada od crnih maslina20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći namaz od crnih maslina10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od bijelog graha15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti