Faširanci od fete i tikvica

Faširanci od fete i tikvica

Faširanci od fete i tikvica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Siguran pogodak kod društva!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 veliki krumpir
  • 3 tikvice, isjeckane
  • 1 jaje, razmućeno
  • 1 slatki luk, sitno nasjeckan
  • 10 svježih listova mente, sitno nasjeckanih
  • 250 g fete, izmrvljene
  • 25 g krušnih mrvica
  • 50 g brašna
  • 120 ml maslinovog ulja, ili po potrebi
  • sol i mljeveni crni papar, količina po želji

Priprema

Dovedite lagano posoljenu vodu u loncu za pirjanje do vrenja i stavite krumpir u vodu. Kuhajte dok ne omekša, oko 20 minuta, izvadite i pustite da se ohladi. Kada se ohladi dovoljno da se može obrađivati, narežite na fine kockice.

U velikoj zdjeli, izmiješajte zajedno kuhani krumpir, tikvice, jaja, luk, lišće mente, fetu i krušne mrvice. Napravite takvu smjesu da laganim pritiskom možete napraviti faširance.

Stavite brašno u zasebnu plitku posudu. Od nastale smjese tikvica napravite male faširance, a zatim ih obložite s brašnom s obje strane.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj toplini. Popržite faširance do zlatno smeđe boje, to jest 3 do 5 minuta po strani.

Ocijedite faširance na papirnatim ručnicima i poslužite vruće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti