Punjene gljive s gorgonzolom i orasima

Jesen je idealno vrijeme za pripremati gljive na razne načine!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 velike gljive
- 100 g gorgonzole
- 25 g usitnjenih oraha
- 4 žličice maslaca
Priprema punjenih gljiva
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
- Gljive operite i odvojite klobuk od stapke.
- Stapke gljive nasjeckajte i stavite u zdjelicu. Dodajte gorgonzolu narezanu na kockice i orahe.
- Klobuke ravnomjerno poslažite po papiru za pečenje i svaki klobuk napunite pripremljenom smjesom te dodajte po jednu žličicu maslaca na vrh.
- Pecite u pećnici oko 10 minuta, dok se sir ne rastopi, a gljive ne omekšaju.
- Izvadite iz pećnice i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski burger od 3 sastojka10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečena bundeva s gljivama i škampima1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPizza sa špinatom i gorgonzolom25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345