Kremasti jesenski rižoto
 
    Kremasta riža za kišne dane.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 160g riže
- 1 nasjeckana glavica luka
- 500ml povrtnog temeljca
- 4 velike gljive
- 80g ricotte
- 100ml bijelog vina
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- sol
- papar
- 50g maslaca
- 30g parmezana
- svježi peršin
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Operite i nasjeckajte gljive. Zagrijte ulje u tavi i pržite ih s češnjakom oko 10 minuta. Uklonite s vatre i stavite sa strane.
U loncu rastopite maslac i pržite luk dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte oko 2 minute. Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari. Dodajte sol i papar po želji i dolijajte temeljac dok riža ne postigne željenu mekoću.
Dodajte gljive u rižu i dobro promiješajte. Dodajte ricottu i parmezan i kuhajte dok se sir ne rastopi. Nasjeckajte peršin i pospite rižu po želji.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
- 
                Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom40 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaUkusna kašica od breskve i riže20 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    