Lagani složenac od tikvica
 
    Ovaj ukusni recept za složenac s tikvicama i rajčicama odličan je izbor za laganu večeru!
            
            
                        Izvor slike: 123RF                    
                
                
            
                
                    Vrijeme pripreme: 35 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 veće tikvice, tanko rezane
- 50 g krušnih mrvica
- 60 g parmezana, naribanog
- 2 češnja češnjaka
- 4 dl maslinovog ulja
- 1 žlica sušenog mažurana ili timijana
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema složenca od tikvica
- Zagrijte pećnicu za 230°C. U posudu stavite narezane tikvice, češnjak, mažuran, maslinovo ulje, sol i papar i dobro izmiješajte.
- Pecite tikvice 15-ak minuta, dok ne omekšaju. Za to vrijeme izmiješajte krušne mrvice i parmezan s 2 dl maslinovog ulja.
- Izvadite tikvice iz pećnice i pospite smjesom mrvica i parmezana pa vratite u pećnicu. Pecite još 15-ak min, dok smjesa ne postane hrskava. Poslužite toplo.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaRolice od tikvica25 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaPunjene tikvice s ovčjim sirom20 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaPečena jaja na talijanski način30 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    