Ljuta juha od rajčica

Ljuta juha od rajčica

Ljuta juha od rajčica
  • Objavljeno: Utorak, 27.08.2019.
  • Broj pregleda: 254
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neobična kombinacija sastojaka čine ovu juhu pravim gurmanskim doživljajem.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja glavica luka
  • 2 mala peperoncina
  • 400 g zrelih rajčica
  • 4 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice smeđeg šećera
  • 0,5 čajne žlice kumina
  • 2 jušne žlice koncentrata rajčice
  • 500 g pasirane rajčice
  • 100 ml sok od naranče
  • 200 g halloumi sira (prema želji možete koristiti i mozzarellu ili feta sir)
  • 2 jušne žlice sezama
  • 2 vezice bosiljka
  • 50 g vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Češnjak i luk narežite na komadiće. Peperoncina operite, očistite i narežite na sitne komadiće.
  2. Operite i očistite rajčice.
  3. 2 jušne žlice maslinovog ulja ugrijte u velikom loncu. Dodajte češnjak, luk, peperoncino, smeđi šećer i kumin i prepržite uz miješanje oko dvije minute. Dodajte pasiranu rajčicu i kratko kuhajte. Dodajte koncentrat rajčice.
  4. Dodajte pasiranu rajčicu, sok od naranče i 200 ml vode.
  5. Dodajte komade rajčice.
  6. Sve kuhajte na niskoj temperaturi oko 20 minuta.
  7. U međuvremenu narežite halloumi sir na 1 cm velike kockice.
  8. Sezam prepržite do zlatne boje.
  9. Na dvije jušne žlice prepržite sir.
  10. Operite bosiljak i narežite na male komadiće.
  11. U juhu dodajte bosiljak i vrhnje za kuhanje.
  12. Štapnim mikserom izmiješajte juhu u glatki pire.
  13. Poslužite sa sirom i sezamom.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti