Namaz od pečene crvene paprike

Namaz od pečene crvene paprike

Namaz od pečene crvene paprike
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Recept je za otprilike 1 1/2 namaza
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 1 srednja crvena paprika
  • 220 g krem sira
  • 1/3 šalice mlijeka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice grubo mljevenog crnog papra
  • 1 mali češanj češnjaka, grubo sjeckani
  • 1 šalica svježeg peršina, nasjeckanog
  • 1/4 šalice nasjeckanog vlasca
  • 1 žličica svježeg lišća majčine dušice

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti na temelju 1 žlice:

Kalorije 40
Ukupno masti 4 g
Zasićene masnoće 2 g
Kolesterol 11 mg
Natrij 80 mg
Ugljikohidrati 1 g
Vlakna 0 g
Proteini 1 g


Priprema

Za pečenu papriku: prethodno zagrijati peć za pečenje. Posudu za pečenje obložite folijom. Izrežite paprike po dužini na pola, odbacite stabljike i sjemenke. Pecite paprike dok ne pocrne, oko 6 do 8 minuta. Omotajte foliju oko paprika i pustite da se pare na sobnoj temperaturi 15 minuta ili dok se ne ohlade.

Izvadite paprike iz folije. Oljuštite kožu i bacite. Izrežite svaku polovicu na 4 komada.

Za pripremu umaka: mikserom izmiješajte pečenu papriku s krem sirom, mlijekom, solju, paprom, češnjakom dok ne dobijete glatku smjesu. Premjestite smjesu u srednje veliku zdjelu, dodajte peršin, vlasac i timijan. Pokrijte i stavite u hladnjak, da se ohladi.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti