Pire od češnjaka, cvjetače i celera

Pire od češnjaka, cvjetače i celera

Pire od češnjaka, cvjetače i celera
  • Objavljeno: Utorak, 02.12.2014.
  • Broj pregleda: 2.753
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Češnjak pireu daje specifičnu aromu.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 nasjeckana glavica cvjetače
  • 1 češnjak
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani celer
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • sol

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Na njega stavite češnjak, posolite i polijte uljem. Pecite oko 30 minuta.

U međuvremenu kuhajte cvjetaču i celer u kipućoj posoljenoj vodi 15 do 20 minuta. Ocijedite i stavite u blender i dodajte vrhnje. Izvadite češnjak, uklonite koru i dodajte u blender. Miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti