Pomfrit od tikvica s parmezanom

Zdrav i niskokaloričan međuobrok ili prilog koji se savršeno slaže s raznim umacima.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 male tikvice
- 2 jaja
- 1 prstohvat soli
- mljeveni crni papar
- 2 šalice krušnih mrvica
- pola šalice ribanog parmezana
- umaci po izboru
Budući da su tikvice niskokalorična namirnica neutralnog okusa, odlična su protuteža kaloričnijem, aromatičnom siru. Iako se ne prže u ulju, ovako pripremljene tikvice neodoljivo su hrskave i idealan su prilog, međuobrok ili ukusan zalogaj uz druženje, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada je sezona tikvica u punom jeku.
Priprema:
1. Tikvice operite i narežite na štapiće debljine 1 cm.
2. Nakon toga ih panirajte u jajima začinjenim solju i paprom po ukusu te ih dobro utisnite u mješavinu krušnih mrvica i parmezana.
3. Nakon paniranja, tikvice posložite na masni papir i pecite ih pećnici na 220°C 10 minuta, zatim ih okrenite i pecite još 10 minuta.
4. Poslužite s umacima po izboru. Dobar tek!
Vezani sadržaj:
Izvor:
rasamalaysia.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPalenta s povrćem12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPizza s korom od tikvica12345
-
Vegetarijanska prehranaUštipci od tikvica40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345