Pomfrit od tikvica s parmezanom

Pomfrit od tikvica s parmezanom

Pomfrit od tikvica s parmezanom
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.06.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrav i niskokaloričan međuobrok ili prilog koji se savršeno slaže s raznim umacima.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 male tikvice
  • 2 jaja
  • 1 prstohvat soli
  • mljeveni crni papar
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • pola šalice ribanog parmezana
  • umaci po izboru 

Budući da su tikvice niskokalorična namirnica neutralnog okusa, odlična su protuteža kaloričnijem, aromatičnom siru. Iako se ne prže u ulju, ovako pripremljene tikvice neodoljivo su hrskave i idealan su prilog, međuobrok ili ukusan zalogaj uz druženje, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada je sezona tikvica u punom jeku.

Priprema:

1. Tikvice operite i narežite na štapiće debljine 1 cm.

2. Nakon toga ih panirajte u jajima začinjenim solju i paprom po ukusu te ih dobro utisnite u mješavinu krušnih mrvica i parmezana.

3. Nakon paniranja, tikvice posložite na masni papir i pecite ih pećnici na 220°C 10 minuta, zatim ih okrenite i pecite još 10 minuta.

4. Poslužite s umacima po izboru. Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti