Ragu od gljiva
Nagradite nepce ovim odličnim receptom!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 1 mala glavica crvenog luka, sitno nasjeckanog
- 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 1 čajna žličica sjemenki korijandera, zdrobljenih
- 1 velika žlica octa od crnog vina
- 1 velika žlica blagog umaka od soje
- 1 velika žlica suhog šerija
- 2 čajne žličice pasirane rajčice
- 2 čajne žličice smeđeg šećera
- 150 ml povrtnog temeljca
- 100 g šampinjona, narezanih
- 100 g bukovača, narezanih
- 100 g shitake gljiva, narezanih
- sol
- svježe mljeveni crni papar
Priprema
Stavite luk, češnjak, sjemenke korijandera, ocat, umak od soje, šeri, pasiranu rajčicu, šećer i temeljac u veliku tavu. Dovedite do vrenja, smanjite toplinu i ostavite neka se krčka, pokriveno, na 5 minuta.
Skinite poklopac s tave te nastavite pirjati još 5 minuta ili dok se tekućina ne smanji za pola.
Dodajte sve gljive i kuhajte ih na 5 minuta. Izvadite gljive iz tave sa žlicom s prorezom i prebacite ih u zdjelu za posluživanje i održavajte ih toplima.
Prokuhajte sokove u tavi na oko 5 minuta, taman dok se smanje na oko 75 ml. Začinite sa solju i paprom.
Ostavite da se ohladi na 2-3 minute, a zatim prelijte preko gljiva.
Poslužite toplo ili dobro ohlađeno.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPunjene gljive s gorgonzolom i orasima20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski burger od 3 sastojka10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečena bundeva s gljivama i škampima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti