Rižoto s koprivom

Ukusan rižoto s biljem.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 30 do 40 vrhova koprive
- nekoliko listova divlje krabuljice
- nekoliko listova divljeg vlasca
- nekoliko listova maslačka
- nekoliko listova češnjaka
- 1 nasjeckana mala glavica luka
- 50g maslaca
- 200 g arborio riže
- 500 ml pileće juhe
- 1 čaša bijelog vina
- sol
- papar
Priprema
Koprivu stavite u kipuću vodu na dvije minute, a zatim ocijedite i sitno nasjeckajte. Operite i sitno nasjeckajte ostalo bilje.
Prepržite luk na maslacu. Dodajte rižu i kuhajte nekoliko minuta.
Dodajte šalicu juhe i lagano pirjajte rižu. Kuhajte rižu dok se gotovo sva tekućina ne upije, povremeno miješajući.
Dodajte ostatak juhe, a vino pred kraj kuhanja, sve dok se tekućina ne apsorbira, a rižoto postane kremast.
Umiješajte nasjeckano bilje u rižoto, dodajte soli i papra po želji. Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna kašica od breskve i riže20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345