Škampi sa senfom i limunom
Ukusna marinada od maslaca i začina, škampima daje posebnu aromu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 420 kcal / 1.757,28 kJ
Sastojci
- 200 g maslaca
- 2 žlice dijon senfa
- 1 žlica svježeg soka od limuna
- 1 žlica nasjeckanog češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- 1 kg očišćenih škampa
- nekoliko grančica ružmarina
Priprema škampi sa senfom i limunom
- Uključite pećnicu da se zagrije na 230°C.
- Za to vrijeme u manjoj posudi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac, senf, limunov sok i peršin. Miješajte dok se maslac ne otopi, a zatim uklonite vatre.
- Posložite škampe u plitku posudu za pečenje, prelijte marinadom od maslaca i na vrh poslažite grančice ružmarina. Pecite u pećnici oko 15 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeMarinirani škampi s roštilja55 min12345
-
Jela od ribeSendvič od škampa20 min12345
-
Jela od ribeTjestenina sa škampima, fetom i maslinama35 min12345
-
Jela od ribePohani škampi20 min12345
-
Jela od ribeLazanje s plodovima mora1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti