Špageti s artičokama, tikvicama i limunom (Bob Greene dijeta)
Odlična ideja za ručak, brzo i fino.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 356 kcal / 1.489,50 kJ
Sastojci
Sastojci:
- 1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2 srednje tikvice, narezane
- 170 g smrznutih srca artičoka
- 1/4 šalice limunova soka
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- 1/2 kutije špageta
- 1/3 šalice ribanog parmezana
- 1 žlica svježeg estragona, sjeckanog
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti po osobi:
Kalorije: 356
Proteini: 11g
Ugljikohidrati: 34g
Dijetalna vlakna: 8g
Ukupno masti: 22 g
Zasićene masti: 3.5g
Kolesterol: 4mg
Kalcij: 77mg
Natrij: 145mg
Priprema:
1. Tikvice posipati sa soli. Ocijedite nakon 30-60 minuta.
2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Dodajte tikvice i pržite dok ne omekšaju.
3. Dodajte češnjak i pržite još minutu.
4. Dodajte srca artičoka, limunov sok i kuhajte oko 2 minute.
5. Skuhajte tjesteninu, ocijedite i dodajte u umak.
6. Dodajte estragon, dobro izmiješajte. Posuti sa sirom i poslužiti.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBurek s tikvicama i sirom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaGalette s tikvicama, rajčicom i sirom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPomfrit od tikvica s parmezanom35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti