Špageti s quinoom i maslinama

Bogat ručak za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g špageta
- 1 nasjeckani luk
- ¾ šalice quinoe
- 6 sitno sjeckanih češanja češnjaka
- 1 žličica origana
- ½ žličice crvene paprike
- ¼ žličice papra
- ½ žličice soli
- 2 šalice umaka od rajčice
- ½ šalice crnih maslina
- ¼ šalice prošeka
- 1 žlica kapara
Priprema
Skuhajte tjesteninu i pospite s malo maslinovog ulja.
Luk prepržite na malo maslinovog ulja, oko 8 do 10 minuta, dok ne omekša. Dodajte quinou, češnjak, origano, papriku, papar i sol. Kuhajte 3 do 4 minute neprestano miješajući. Dodajte umak od rajčica, nasjeckane masline, prošek i kapare. Kada prokuha, poklopite i nastavite kuhati 30 minuta. Uklonite s vatre i pustite da odstoji pet minuta.
Umak prelijte po špagetima i prije posluživanja jelo ukrasite maslinama.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345