Teksaška salsa

Ukusan umak za različite vrste jela.
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 manja nasjeckana glavica luka
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 2 očišćene i nasjeckane jalapeno paprike
- 1 nasjeckani svežanj peršina
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice šećera
- sok i korica od 1 limuna
- 250g pelata
Priprema
Luk, peršin, jalapeno paprike i češnjak stavite u blender. Dodajte sok i koricu od limuna, sol i šećer. Miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
Dodajte pelate i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna, ali ne previše. Ako je smjesa previše gusta, dodajte malo soka od rajčice. Salsu možete poslužiti toplu ili hladnu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaUmak od bijelog graha15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaGuacamole umak15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak „tisuću otoka“20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSalsa verde15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od brusnica30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiJabuke u šlafroku25 min12345
-
DesertiBrownie s tikvicama45 min12345
-
Jela od mesaTortilje sa šunkom i sirom10 min12345
-
Jela od mesaSvinjski medaljoni u umaku od senfa30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
DesertiTart s malinama i kremom od pistacija1 h12345