Teksaška salsa

Ukusan umak za različite vrste jela.
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 manja nasjeckana glavica luka
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 2 očišćene i nasjeckane jalapeno paprike
- 1 nasjeckani svežanj peršina
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice šećera
- sok i korica od 1 limuna
- 250g pelata
Priprema
Luk, peršin, jalapeno paprike i češnjak stavite u blender. Dodajte sok i koricu od limuna, sol i šećer. Miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
Dodajte pelate i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna, ali ne previše. Ako je smjesa previše gusta, dodajte malo soka od rajčice. Salsu možete poslužiti toplu ili hladnu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od bijelog graha15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaGuacamole umak15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak „tisuću otoka“20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSalsa verde15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345