Tjestenina s kremastim umakom od šampinjona
Ukusno jelo za 6 osoba.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 340g tjestenine
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 šalice sitno nasjeckanog luka
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 1.5 žličice timijana
- 3/4 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 680g nasjeckanih šampinjona
- 3 žlice brašna
- 1 šalica vode
- 1/3 šalice vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice parmezana
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu, a 1.5 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala stavite sa strane.
Zagrije ulje u velikoj tavi. Dodajte luk, češnjak, timijan, sol i papar. Kuhajte oko 3 minute, potom dodajte šampinjone i kuhajte 7 do 10 minuta.
Pospite brašno i dobro promiješajte. Dodajte 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina te kuhajte, neprestano miješajući, oko 1 minutu. Uklonite s vatre, umiješajte vrhnje i 1/4 šalice parmezana.
Umak umiješajte u tjesteninu. Ako je umak previše gust, dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala kako biste postigli željenu gustoću. Stavite na tanjur, pospite preostalim parmezanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaUkusna tjestenina s brokulom i češnjakom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasta tjestenina s kozicama20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti