Umak od pečenog patlidžana s lepinjama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 lepinje
- 2 velika patlidžana
- 1 režanj češnjaka, oguljen
- 1/4 žličice ulja od sezama
- 1 žlica limunova soka
- 1/2 žličice smrvljenog kumina
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 2 žlice svježe nasjeckanog peršina svježi listovi salate za serviranje
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 180° C. Na dasci za rezanje izrežite pitta kruh na trake. Postavite kruh u jednom sloju na široki pladanj za pečenje.
2. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 15 minuta dok ne postanu hrskavi i zlatne boje. Pustite da se ohlade.
3. Patlidžane operite i posušite papirnatim ubrusom. Stavite ih u pladanj za pečenje, nauljite i pecite u pećnici na 200°C oko 15 minuta (dok ne omekšaju i kora im se smežura).
4. Maknite s vatre i ostavite ohladiti.
5. Kad su patlidžani dovoljno ohlađeni, razrežite ih na pola, izvadite mesnati dio i stavite u sjeckalicu.
6. Istisnite češnjak i dodajte ga patlidžanima.
7. Nasjeckajte patlidžane i češnjak na sitno, dodajte ulje od sezama, sok od limuna i kumin pa ponovo promiješajte.
8. Začinite po ukusu sa solju i paprom, umiješajte peršin i poslužite na listovima zelene salate s trakama.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći ajvar4 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345