Veganski krekeri

Zdravi, ukusni i hrskavi.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 100g bademovog brašna
- 15g kvasca
- 1/2 žličice protisnutog češnjaka
- 1/4 žličice mljevene paprike
- 1/4 žličice kurkume
- 10ml ulja
- 2 žlice vode
- sol
- papir
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
U zdjelu stavite sve sastojke i dobro promiješajte.
Tijesto izvaljajte između dva komada papira za pečenje, valjajte ga dok ne bude debljine oko 2.5 mm. Napravite kolačiće pomoću kalupa ili izrežite nožem. Poslažite kolačiće na lim. Između kolačića ostavite oko 2cm razmaka.
Pecite 8-10 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđe boje. Izvadite i pustite da se prije posluživanja potpuno ohlade.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345