Veganski krekeri

Zdravi, ukusni i hrskavi.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 100g bademovog brašna
- 15g kvasca
- 1/2 žličice protisnutog češnjaka
- 1/4 žličice mljevene paprike
- 1/4 žličice kurkume
- 10ml ulja
- 2 žlice vode
- sol
- papir
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
U zdjelu stavite sve sastojke i dobro promiješajte.
Tijesto izvaljajte između dva komada papira za pečenje, valjajte ga dok ne bude debljine oko 2.5 mm. Napravite kolačiće pomoću kalupa ili izrežite nožem. Poslažite kolačiće na lim. Između kolačića ostavite oko 2cm razmaka.
Pecite 8-10 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđe boje. Izvadite i pustite da se prije posluživanja potpuno ohlade.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345