Vegetarijanska minestrone juha

Vegetarijanska minestrone juha

Vegetarijanska minestrone juha
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.03.2019.
  • Broj pregleda: 842
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Minestrone juha je zbog obilja povrća odličan izbor za lagan i istovremeno hranjiv obrok bez dodatnih masnoća.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • srednji luk
  • veća mrkva
  • pastrnjak
  • stabljika celera
  • 3 režnja češnjaka
  • tikvica
  • konzerva sjeckane rajčice
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • tjestenina
  • grah (namočen preko noći ili iz konzerve)
  • lovorov list
  • vezica timijana 
  • vezica ružmarina
  • 500 g svježeg špinata
  • 2 žlice soka od limuna
  • sol i papar
  • parmezan (po želji)

Priprema:

  1. Luk nasjeckajte, a mrkvu, pastrnjak i stabljiku celera narežite na kockice.
  2. U loncu zagrijte malo ulja, te prodinstajte luk dok ne zastakli. Dodajte mrkvu, pastrnjak i celer te dinstajte konstantno miješajući dok mrkva malo omekša.
  3. Dodajte protisnuti češnjak, pelate, tjesteninu, grah, lovorov list, timijan i ružmarin, te dobro promiješajte. Kuhajte na srednjoj vatri dok mrkva i tjestenina nisu kuhane.
  4. Zadnjih 5 minuta kuhanja dodajte špinat, sok od limuna, te sol i papar po ukusu.
  5. Poslužite toplo, te na vrh dodajte malo parmezana po želji.

SAVJET: Koristite li grah iz konzerve dodajte ga tek pred kraj kuhanja. Ako nemate svježi timjan i ružmarin iskoristite jednu žlicu sušenog.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti