Zapečeni patlidžani

Patližani s ukusnim preljevom.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 veliki patlidžan izrezan na kriške
- 1 šalica krušnih mrvica
- 3 bjelanjka
- 1 šalica umaka od rajčice
- 1 šalica narezane mozzarele
- malo svježeg špinata
- 1 nasjeckana zelena paprika
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pritisnite svaki komad patlidžana papirnatim ubrusom kako bi uklonili višak tekućine. Stavite bjelanjke i krušne mrvice u odvojene tanjure. Umočite kriške patlidžana u bjelanjke, a zatim uvaljajte u krušne mrvice. Stavite na lim za pečenje koji ste nauljili s malo maslinovog ulja.
Pecite 10 minuta ili dok ne budu hrskavi na jednoj strani. Okrenite svaki komad, pospite s malo maslinovog ulja i pecite još 5 do 8 minuta.
Na svaki komad stavite malo umaka od rajčice, sira, malo špinata i paprike. Pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne otopi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem25 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345