Multi-Gyn Liquigel

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Multi-Gyn Liquigel

Sastav

Multi-Gyn® LiquiGel sadrži više od 25% djelatne tvari 2QR-kompleks. Ostale tvari su biljni glicerin, ksantan guma (prirodni zgušnjivač, sredstvo za geliranje) i Betaine, prirodni regulator stanične osmoze.

Multi-Gyn® LiquiGel ne sadrži konzervanse, hormone, silikone, tvari životinjskog podijetla, nadražujuće kemijske tvari niti mirise, te je potpuno neškodljiv za primjenu. Nije mastan, ne ostavlja mrlje na rublju i topljiv je u vodi. Ne ometa korištenje tampona niti djeluje na sigurnost primjene prezervativa.

Djelatne tvari: galaktoarabian krospolimer poliglukuronske kiseline*, glicerin, Betaine, ksantan guma

*2QR-kompleks: zaštićeni bioaktivni polisaharid (www.2QR.com)

Čuvanje proizvoda

Preporučuje se držati Multi-Gyn® LiquiGel na sobnoj temperaturi, odnosno između 10°C i 25°C.

Boja gela

Boja Multi-Gyn® LiquiGela može varirati. Razlog promjeni boje je prirodna djelatna tvar 2QR-kompleks. Boja može varirati od bezbojne do svjetlije ili tamnije žuto-narančaste. Boja gela ne utječe na njegovu učinkovitost niti sigurnost primjene.

Primjena

Tekući gel za ublažavanje vaginalne suhoće.

Multi-Gyn® LiquiGel trenutačno ublažava simptome vaginalne suhoće. Normalizira stanje vaginalne sluznice i potiče njezino prirodno ovlaživanje. Osnovna djelatna tvar Multi-Gyn® LiquiGela je patentirani 2QR-kompleks. Ova prirodna tvar biljnog je podrijetla i sadrži bioaktivne polisaharide. Ima jedinstvenu sposobnost sigurne i učinkovite neutralizacije štetnih mikroorganizama. Stoga se preporučuje i za poticanje prirodnog zacjeljivanja ozljeda tkiva u intimnoj regiji.

Multi-Gyn® LiquiGel potiče prirodno ovlaživanje, ublažavajući tako simptome suhoće i štiteći tkivo rodnice od iritacije izazvane suhoćom sluznice. Pomaže u obnavljanju procesa ovlaživanja, čime se postiže prirodna ravnoteža, bez štetnog utjecaja na vaginalnu floru. Obnavljanje procesa prirodnog ovlaživanja vaginalne sluznice povoljno djeluje na prirodnu elastičnost i funkciju vaginalnog tkiva. Multi-Gyn®LiquiGel stvara (bio)prijanjajući sloj, koji oblaže mukoznu membranu, osiguravavajući tako dugotrajno vlaženje i očuvanje zdrave vaginalne flore. Osigurava dodatno vlaženje vaginalne sluznice tijekom spolnog odnosa i potiče bolje prirodno ovlaživanje. Redovitom primjenom Multi-Gyn®LiquiGela, smanjuje se nadraženost i osigurava zdrava vaginalna sluznica.

Proizvod je prirodan, siguran za primjenu i blagotvoran jer ne sadrži toksične tvari niti štetne kemikalije, pa stoga nema nikakvih nuspojava tijekom primjene.

Multi-Gyn® LiquiGel nije hormonski pripravak, ali je, zbog jedinstvena načina djelovanja, klasificiran kao medicinski proizvod klase IIa.  

Multi-Gyn® LiquiGel - za rješavanje i ublažavanje simptoma vaginalne suhoće;

 • trenutačno ublažava simptome vaginalne suhoće i potiče prirodno ovlaživanje sluznice rodnice
 • sprječava nadraženost i promjene stanja vaginalne sluznice
 • potpomaže i potiče prirodno vlaženje vaginalne sluznice
 • prirodni proizvod i sigurna primjena, uz očuvanje zdrave vaginalne flore.

Kada primijeniti Multi-Gyn® LiquiGel

 • vaginalna suhoća tijekom menopauze i nakon nje
 • vaginalna suhoća uzrokovana promjenom hormonalnog statusa, lijekovima i stresom
 • problem vaginalne suhoće tijekom spolnog odnosa
 • atrofični vaginitis, nadraženost i/ili nelagodan osjećaj
Doziranje

Kod simptoma vaginalne suhoće, nanesite Multi-Gyn®LiquiGel u dovoljnoj količini najmanje jedanput dnevno, ili uvijek kad želite ublažiti neugodne simptome suhoće rodnice.

Za prevenciju pojave vaginalne suhoće i sprječavanje nadraženosti, do koje može doći zbog suhoće sluznice, nanesite dovoljnu količinu Multi-Gyn® LiquiGela najmanje dva puta dnevno, tijekom najmanje pet dana.

Za poticanje prirodnog ovlaživanja vaginalne sluznice, nanesite Multi-Gyn® LiquiGel svaki dan, neposredno prije odlaska na spavanje.

Multi-Gyn® LiquiGel ne ostavlja tragove na donjem rublju. Siguran je za primjenu, a blagotvornim djelovanjem osigurava trenutačno olakšanje simptoma vaginalne suhoće, nadraženosti i svrbeža.

Multi-Gyn® LiquiGel ne smije se koristiti dulje od 30 dana uzastopce, kako bi se omogućila prirodna ravnoteža vaginalne flore. U slučaju trajnih ili ponavljajućih tegoba, obratite se svome liječniku.

Multi-Gyn® LiquiGel je proizvod koji aktivno djeluje na ovlaživanje i stanje sluznice intimnog područja te obnavljanje prirodnog ovlaživanja vaginalnog tkiva. Nakon primjene Multi-Gyn® LiquiGela možete osjetiti žarenje i peckanje u intimnom području, što je znak aktivna djelovanja proizvoda. To je posve normalno i prestaje nakon nekoliko minuta.

Vanjska primjena

Kod pojave suhoće kože vanjskog spolovila (vulva), Multi-Gyn® LiquiGel možete nanijeti prstom (obvezno operite ruke prije i nakon nanošenja gela).

 1. Skinite poklopac s tube. Prije prve uporabe, stražnjom stranom poklopca probušite zaštitnu foliju na otvoru tube.
 2. Primite tubu jednom rukom, a kažiprst druge ruke prislonite uz otvor tube, kao što prikazuje slika. Lagano stisnite tubu. Istisnite na prst dovoljnu količinu gela.
 3. Najmanja potrebna količina gela je otprilike veličine jagodice prsta (2 ml).
 4. Nanesite gel na kožu vanjskog spolovila.

Unutarnja primjena

Primjena uz pomoć priloženog aplikatora. Aplikator se nalazi u kutiji s proizvodom i može se navinuti na otvor tube. Nakon primjene, možete ga ostaviti na tubi, oprati toplom vodom i potom staviti poklopac. Ako gel nanosite prstom, operite ruke i nanesite na kažiprst količinu gela otprilike veličine jagodice prsta. Umetnite prst u rodnicu.

 1. Skinite poklopac s tube. Prije prve uporabe, stražnjom stranom poklopca probušite zaštitnu foliju na otvoru tube.
 2. Posebno prilagođeni aplikator, koji se nalazi u kutiji s proizvodom, navinite na otvor tube.
 3. Skinite mali poklopac s vrha aplikatora.
 4. Primite tubu rukom i lagano tiskajte dok gel ne počne izlaziti na vrhu aplikatora. Sada je aplikator pun gela i spreman za primjenu. Laganim stiskom provjerite koliko gela izlazi iz tube. Treba vam najmanje količina koja odgovara veličini jagodice prsta (2 ml).
 5. Umetnite aplikator u rodnicu, kao što je prikazano na slici. Rodnica je duga oko 7 do 8 centimetara i otprilike je dužine kažiprsta prosječne žene. Dužina aplikatora je otprilike kao dužina kažiprsta i nema opasnosti od ozljede grlića maternice.
 6. Lagano stisnite tubu. Najmanja potrebna količina gela je otprilike kao veličina jagodice prsta. Međutim, nema ograničenja i nema rizika ako se primijeni veća količinu gela.
 7. Nakon primjene, aplikator možete ostaviti na tubi i isprati ga toplom vodom.
 8. Vratite mali poklopac na aplikator.
Mjere opreza

Multi-Gyn® LiquiGel potpuno je prirodan proizvod, siguran za primjenu i bez poznatih neželjenih učinaka. Multi-Gyn®LiquiGel nije kontracepcijsko sredstvo i ne sadrži spermicid. Međutim, utjecaj na aktivnost muških spolnih stanica nije ispitana.  

Međudjelovanje s lijekovima

Multi-Gyn® LiquiGel ne utječe na djelovanje lijekova.

Trudnoća i dojenje

Nema poznatih kontraindikacija za primjenu Multi-Gyn®LiquiGela tijekom trudnoće i dojenja.

Alergijske reakcije povezane s primjenom Multi-Gyn®LiquiGela su vrlo rijetke. Ako strahujete zbog moguće alergijske reakcije, nanesite malu količinu gela na unutarnju stranu podlaktice. Ako se na mjestu nanošenja pojavi crvenilo i svrbež, ne preporučuje se primjena Multi-Gyn®LiquiGela.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci