BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigator za vaginalno ispiranje

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigator za vaginalno ispiranje

BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigator sastoji je od praktične savitljive plastične bočice s fleksibilnim nastavkom za vaginalnu primjenu u obliku blago savinutog silikonskog nastavka (BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigator) koji se zavrtanjem pričvrsti na bočicu. Bočica se zbog savitljivosti može lagano stisnuti jednom rukom. Zbog specijalnog silikonskog nastavka koji se pričvrsti na vrh bočice otopina za ispiranje može samo izlaziti iz bočice bez mogućnosti povratnog uvlačenja otopine kojom se ispirao vaginalni otvor. Pritom se u vaginalnom otvoru ne stvara nikakav pritisak, što ovaj proizvod čini apsolutno sigurnim.

Ergonomski prilagođen i ugodan jer se može primijeniti u bilo kojem individualno pogodnom položaju.

Idealan za intenzivnu vaginalnu higijenu u prevenciji vaginalnih infekcija i ostalih smetnji tog područja.

Odlikuje se optimalnom djelotvornošću ispiranja, jer tekućina iz BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigatora izlazi od naprijed i postranično,

Posebna membrana sprječava povratak tekućine za ispiranje i ujedno njen preveliki pritisak na stjenke vagine,

Glatki i savitljivi BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigator pod određenim kutom u kombinaciji s bočicom na koju se pričvršćuje omogućava optimalan komfor tijekom primjene.

Osobito je pogodan za primjenu u kombinaciji s BioClin® Multi-Gyn® šumećim tabletama, iako se može upotrijebiti i s drugim otopinama za ispiranje.

Primjena

Za opću vaginalnu higijenu.

Za intenzivnu vaginalnu higijenu u slučaju izraženih smetnji kao što su neugodan miris ili boja vaginalnog sekreta, svrbež, nadraženost ili osjećaj peckanja u vaginalnom području,

Za prevenciju vaginalnih infekcija i kao potpora liječenju gljivičnih i/ili bakterijskih infekcija.

Dobra ali prije svega odgovarajuća higijena  je prvi  važan korak za zdravo vaginalno područje, osobito kod seksualno aktivnih osoba, zatim tijekom menstruacije i/ili bilo kakvih nelaggodnosti genitalnog područja, te vaginalnih infekcija. Ispiranjem uklanja se odumrli stanični materijal, nakupine u okolini cerviksa i na taj način se čisti i grlić maternice. U slučaju vaginalne infekcije zajedno s nakupinama stanica ispiru se i štetni mikroorganizmi. BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigator nalazi se na EU tržištu kao medicinski proizvod Klase 1 za prevenciju vaginalnih infekcija  i potporu tijekom liječenja bolesti uzrokovanih bakterijama i/ili gljivicama.

BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigator može se koristiti u različitim položajima tijela, kao što je sjedenje na toaletu, ležanje u kadi,  ili stajanje pod tušem. Najvažnije je da je omogućeno nesmetano istjecanje tekućine za ispiranje iz vaginalnog otvora. Svaka korisnica treba naći sebi najpogodniji položaj za korištenje BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigatora za ispiranje.

  1. Nalijte u bočicu mlaku vodu do naboranog ruba,
  2. Prelomite Multi-Gyn tabletu i stavite u bočicu s vodom,
  3. Zavrtanjem zatvorite bočicu BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigatora i pričekajte dok se tableta u potpunosti ne otopi i prestanu izlaziti mjehurići zraka,
  4. Stavite BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigatora pažljivo u vaginalni otvor u za vas najpovoljnijem položaju. Prethodno provjerite da li tekućina iz bočice nesmetano istječe.
  5. Jedanput stisnite savitljivu bočicu i temeljito isperite vaginalni otvor. Bočicu ne trebate u potpunosti isprazniti,

Na kraju postupka bočicu i BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigator isperite vrućom vodom.

Doziranje

Učestalost primjene ovisi o individualnoj stanju vagine (neke žene su osjetljivije na određene nelagodnosti i smetnje genitalnog područja), životnom stilu (nezaštićene) seksualne aktivnosti, menstruaciji itd.

Za dobru vaginalnu higijenu dovoljno je BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigator primijeniti jedanput tjedno. U slučaju potrebe za intenzivnom vaginalnom higijenom npr. nakon menstruacije ili prevencije vaginalnih smetnji dovoljna je primjena tri puta tjedno (svaki drugi dan). Za uklanjanje zdravstvenih problema u vaginalnom području ili kao potpora liječenju vaginalnih infekcija preporuča se primjena BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigatora odnosno vaginalno ispiranje dva puta dnevno tijekom pet dana.

U slučaju daljnjeg trajanja simptoma zbog kojih se primjenjuje BioClin® Multi-Gyn Vaginal Douche - irigator ili bilo kakvih neželjenih nuspojava potrebno se obratiti liječniku.

Mjere opreza

Koliko je poznato, Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator može se sa sigurnošću primijeniti tijekom normalne trudnoće. Osobito je važno da Multi-Gyn® Vaginal Douche irigator nema mogućnost nikakvog pritiska u vaginalnom području. Ako planirate trudnoću, preporučljivo je da Multi-Gyn®Vaginal Douche irigator ne primijenite najmanje jedan dan nakon seksualne aktivnosti. Gore navedeno vaginalno ispiranje ne može se  upotrijebiti kao mjera za sprječavanje nastanka trudnoće (kontraceptiv).

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci