Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Octenidol md vodica za usta

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Octenidol md vodica za usta

Medicinski proizvod Octenidol® vodica za usta osigurava temeljito čišćenje dijelova usne šupljine i ždrijela; učinkovito dopire do posebno teško dostupnih dijelova, kao što su periodontalni džepovi i interdentalni prostori.

Octenidol® md vodica za usta otapa i uklanja kamenac i mikrobe te na taj način učinkovito doprinosi dekontaminaciji multirezistentnih mikroorganizama.

Sastav

Pročišćena voda, makrogolglicerolhidroksistearat, glicerol 85%, aroma paprene metvice, natrijev glukonat, sukraloza, oktenidin hidroklorid, limunska kiselina, butilhidroksitoluol.

Čuvati na sobnoj temperaturi (15 - 25°C) te zaštititi od izravne sunčeve svjetlosti i smrzavanja.

Ovaj medicinski proizvod se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na bočici.

Jednom otvorena bočica Octenidol® md vodice za usta može se koristiti osam mjeseci, ali ne duže od isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju.

Pakiranje

Bočica s 250 ml otopine

Primjena

Antimikrobna otopina za ispiranje usne šupljine.

Medicinski proizvod Octenidol® md vodica za usta je otopina spremna za uporabu koja mehanički čisti dijelove usne šupljine i ždrijela jer ih dekontaminira.

Također se koristi za potporno liječenje rana u usnoj šupljini.

Doziranje

Ako nije drugačije propisano, temeljito isperite usnu šupljinu dva do tri puta dnevno ili grgljajte s 10 do 15 ml nerazrijeđene vodice za usta u trajanju od najmanje 30 sekundi.

Nakon toga ispljunite vodicu za usta.

Iz higijenskih razloga, molimo koristite priloženu čašicu, koju treba oprati nakon svakog korištenja.

Ograničenje primjene

Nije prikladan za primjenu u dojenčadi ili djece mlađe od tri godine.

Primjena u male djece i osoba bez kontrole refleksa gutanja moguća je tek nakon temeljite kliničke procjene.

Mjere opreza

Octenidol® md vodica za usta se ne smije koristiti u slučaju poznatih alergija ili sumnji na alergije na bilo koji sastojak u vodici za usta.

Obratite se liječniku u slučaju sumnje.

Nuspojave

Svaka promjena osjeta okusa je reverzibilna.

Rijetko se mogu javiti simptomi, kao što je prolazno peckanje i mučnina u pojedinaca osjetljivih na mentol.

Nemojte koristiti u kombinaciji s PVP jodidom, jer može doći do promjene boje i smanjenja antiseptičkog učinka PVP jodida.

Upozorenja i mjere opreza

Octenidol® md vodicu za usta nemojte koristiti kontinuirano tijekom duljeg vremenskog razdoblja bez liječničkog nadzora.

Ne smije se progutati.

Izbjegavajte doticaj s očima.

Koristite samo neotvoreno i neoštećeno pakiranje.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci