Octenidol md vodica za usta

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Octenidol md vodica za usta

Medicinski proizvod Octenidol® vodica za usta osigurava temeljito čišćenje dijelova usne šupljine i ždrijela; učinkovito dopire do posebno teško dostupnih dijelova, kao što su periodontalni džepovi i interdentalni prostori.

Octenidol® md vodica za usta otapa i uklanja kamenac i mikrobe te na taj način učinkovito doprinosi dekontaminaciji multirezistentnih mikroorganizama.

Sastav

Pročišćena voda, makrogolglicerolhidroksistearat, glicerol 85%, aroma paprene metvice, natrijev glukonat, sukraloza, oktenidin hidroklorid, limunska kiselina, butilhidroksitoluol.

Čuvati na sobnoj temperaturi (15 - 25°C) te zaštititi od izravne sunčeve svjetlosti i smrzavanja.

Ovaj medicinski proizvod se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na bočici.

Jednom otvorena bočica Octenidol® md vodice za usta može se koristiti osam mjeseci, ali ne duže od isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju.

Pakiranje

Bočica s 250 ml otopine

Primjena

Antimikrobna otopina za ispiranje usne šupljine.

Medicinski proizvod Octenidol® md vodica za usta je otopina spremna za uporabu koja mehanički čisti dijelove usne šupljine i ždrijela jer ih dekontaminira.

Također se koristi za potporno liječenje rana u usnoj šupljini.

Doziranje

Ako nije drugačije propisano, temeljito isperite usnu šupljinu dva do tri puta dnevno ili grgljajte s 10 do 15 ml nerazrijeđene vodice za usta u trajanju od najmanje 30 sekundi.

Nakon toga ispljunite vodicu za usta.

Iz higijenskih razloga, molimo koristite priloženu čašicu, koju treba oprati nakon svakog korištenja.

Ograničenje primjene

Nije prikladan za primjenu u dojenčadi ili djece mlađe od tri godine.

Primjena u male djece i osoba bez kontrole refleksa gutanja moguća je tek nakon temeljite kliničke procjene.

Mjere opreza

Octenidol® md vodica za usta se ne smije koristiti u slučaju poznatih alergija ili sumnji na alergije na bilo koji sastojak u vodici za usta.

Obratite se liječniku u slučaju sumnje.

Nuspojave

Svaka promjena osjeta okusa je reverzibilna.

Rijetko se mogu javiti simptomi, kao što je prolazno peckanje i mučnina u pojedinaca osjetljivih na mentol.

Nemojte koristiti u kombinaciji s PVP jodidom, jer može doći do promjene boje i smanjenja antiseptičkog učinka PVP jodida.

Upozorenja i mjere opreza

Octenidol® md vodicu za usta nemojte koristiti kontinuirano tijekom duljeg vremenskog razdoblja bez liječničkog nadzora.

Ne smije se progutati.

Izbjegavajte doticaj s očima.

Koristite samo neotvoreno i neoštećeno pakiranje.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci