Domaći mascarpone

Tako jednostavno, a ukusno.
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice kiselog vrhnja
- 1 žlica svježeg soka od limuna
Priprema
U loncu zagrijte vrhnje na srednje jakoj vatri. Pustite da počne ključati, dok ne postigne temperaturu od 90°C. Ako je potrebno povremeno smanjite vatru.
Dodajte sok od limuna i pustite da se kuha još 5 minuta. Također pazite da ne prijeđe temperaturu od 90°C.
Uklonite s vatre i pustite da se hladi. Smjesa će postati gušća. Na radnu podlogu stavite krpu i na nju ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u hladnjak i pustite da stoji 8 do 12 sati.
Držite sir u hladnjaku i stavite ga u staklenku bez prisutnosti zraka. U njoj će sir moći stajati oko tjedan dana.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345