Kolač od krušaka i badema

Ovaj lagani, ukusni i sočan kolač, idealan je za početak tople i blage jeseni!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 100g mljevenih badema
- 230 g šećera u prahu
- 100g glatkog brašna
- 1 1/2 žličica praška za pecivo
- 7 bjelanjaka
- 160g smeđeg maslaca
- 2 kruške izrezane na tanke kriške
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 22 cm.
- Pomiješajte brašno, šećer u prahu i mljevene bademe.
- Dodajte prašak za pecivo.
- Dodajte jedan po jedan bjelanjak i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Dodajte maslac i dobro izmiješajte
- Da biste dobili smeđi maslac, jednostavno rastopite maslac na srednje jakoj vatri dok se ne počne pjeniti.
- Trebao bi imati smeđe zlatnu boju i orašasti miris.
- Kolač stavite u lim za pečenje i prekrijte tanko narezanim kruškama.
- Pecite oko 35 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od krušaka1:10h12345
-
DesertiTorta od čokolade, krušaka i lješnjaka1:40h12345
-
DesertiČokoladna torta s kruškama1 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345