Krumpir s parmezanom

Ukusan prilog svakom jelu!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 340 kcal / 1.422,56 kJ
Sastojci
- 1.8kg narezanog krumpira
- 5 žlica maslinovog ulja
- 2 žličice običnog brašna
- 100g parmezana
- 1 žličica sitno nasjeckanog peršina
- 4 sitno nasjeckane grančice ružmarina
- prstohvat naribanog muškatnog oraščića
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. Kuhajte krumpir u slanoj vodi. Kada prokuha, kuhajte 2 minute i ocijedite.
Pomiješajte brašno, parmezan, peršin, ružmarin i muškatni oraščić. Dodajte prstohvat soli.
Krumpire pospite uljem i umiješajte u smjesu sa začinima.
Pecite oko 40 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPita od krumpira45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSočan pomfrit s češnjakom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaHrskavi krumpiri iz pećnice55 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345