Lazanje sa bešamelom

Lazanje sa bešamelom

Lazanje sa bešamelom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusne i sočne domaće lazanje.
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 794 kcal / 3.322,10 kJ

Sastojci

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 sitno nasjeckane stabljike celera
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 1 sitno nasjeckana mrkva
  • 3 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 140g nasjeckane pancete
  • 500g mljevene govedine
  • 500g mljevene svinjetine
  • 200ml mlijeka
  • 800g pelata
  • 2 lovorova lista
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice timijana
  • 2 žličice origana
  • 2 kocke goveđeg temeljca
  • 500ml crnog vina
  • 400g tijesta za lazanje
  • 50g naribanog parmezana
  • Bešamel umak

  • 1 ½ l mlijeka
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 3 lovorova lista
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 100g maslaca
  • 100g glatkog brašna
  • naribani muškatni oraščić

Priprema

Prvo napravite pripremu za bešamel umak. Skuhajte mlijeko, luk i začine. Ostavite da stoji 1 sat.

Za umak od mesa, zagrijte ulje i dodajte celer, luk, mrkvu, češnjak i pancetu. Lagano kuhajte dok povrće ne omekša. Dodajte meso, mlijeko i rajčice. Miješajte dok ne prokuha. Umiješajte začine, goveđi temeljac i vino. Kada prokuha, pokrijte i kuhajte 1 sat, povremeno miješajući. Skinite poklopac i lagano pirjajte još 30 minuta. Začinite po želji.

Procijedite mlijeko za bešamel. Rastopite maslac i dodajte brašno. Kuhajte 2 minute. Umiješajte mlijeko. Miješajte dok se umak ne zgusne. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite umak od mesa na tijesto i prekrijte jednim slojem tijesta. Stavite četvrtinu bešamela, meso i parmezan. Ponovite dok ne potrošite sastojke. Pecite 1 sat.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti