Majoneza od potočarke

Odlična za vruće ljetne dane.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica vinskog octa
- 100ml maslinovog ulja
- 200ml biljnog ulja
- 2 bjelanjka
- 1 žličica senfa
- 1/2 češnja češnjaka
- prstohvat soli
- 75g potočarke
Priprema
Pomiješajte limunov sok i vinski ocat. Pomiješajte maslinovo i biljno ulje. U blenderu miksajte bjelanjke i dodajte prstohvat soli i senf. Postupno stavljajte ulje u smjesu dok ju miksate. Smjesa treba postati gušća. Ako je pregusta, dodajte malo smjese od limunovog soka.
Tako postupno dodajte sve sastojke dok smjesa ne bude kompaktna. Sada dodajte češnjak i potočarku. Dodajte malo tople vode ili limunovog soka ako je smjesa pregusta. Ostavite da odstoji 1 dan prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345