Pileća prsa u umaku od šampanjca
 
    Jednostavno, brzo i ukusno!
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 50 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa
- 1/3 šalice brašna
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 šalice maslaca
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1.5 šalice šampanjca
- 1 šalica vrhnja
- 1 žličica ružmarina
- 1 žličica peršina
Priprema
Pileća prsa posoliti, popapriti i uvaljati u brašno. U velikoj tavi, na srednjoj temperaturi, rastopite maslac i maslinovo ulje. Piletinu pecite 5 minuta, okrenite i dodajte šampanjac. Kuhajte 12 - 15 minuta. Dodajte vrhnje i ružmarin te kuhajte dok ne proključa. Stavite pileća prsa na tanjur, prelijte umakom i ukrasite peršinom. Preporučamo da kao prilog poslužite rižu.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
- 
                Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
- 
                Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
- 
                Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    