Pileći ražnjići s gljivama i ananasom

Pileći ražnjići s gljivama i ananasom

Pileći ražnjići s gljivama i ananasom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slasni pileći ražnjići s gljivama i ananasom.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 60 ml umaka od soje
  • 60 ml jabučnog octa
  • 30 ml meda
  • 30 ml biljnog ulja
  • 10 većih komada šampinjona ili bukovača, narezanih na komade
  • 2 mlada luka, sitno narezana
  • 3 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože, narezanih na kockice
  • 250 g slanine narezane na tanke šnite, pa onda prepolovljene
  • 1 konzerva ananasa, ocijeđena

Priprema

U velikoj zdjeli pomiješajte umak od soje, jabučni ocat, med, biljno ulje i mladi luk. Stavite gljive i piletinu u smjesu i promiješajte kako bi se sve obložilo. Pokrijte i marinirajte u hladnjaku na najmanje 1 sat.

Zagrijte roštilj na visoku toplinu.

Izvadite gljive i piletinu iz marinade i otresite višak. Prelijte marinadu u mali lonac za pirjanje i dovedite ju do vrenja na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje-nisku i pirjajte na 10 minuta, a zatim stavite na stranu.

Zamotajte komadiće piletine sa slaninom, a zatim ih stavite na štapiće za ražnjiće, no pazite da slanina ne visi. Tako sad stavljajte red polovica gljiva i komada ananasa.

Lagano nauljite rešetke roštilja. Stavite ražnjiće na rešetke. Pecite na 15 do 20 minuta, taman dok se sokovi iscijede, a slanina bude hrskava. Često okrećite i premazujte s rezerviranom marinadom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti