Mekana piletina sa sezamom

Mekana piletina sa sezamom

Mekana piletina sa sezamom
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna i mekana piletina u umaku od soje i sezama kojoj nećete moći odoljeti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica meda
  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 žlica sezama
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 bjelanjak
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 300 g pilećih prsa bez kostiju i kože
  • papar
  • sol

Priprema:

  1. Pomiješajte umak od soje, med, sezam i češnjak. Stavite na stranu.
  2. U zasebnu zdjelu umiješajte bjelanjke i kukuruzni škrob. Dodajte piletinu natrljanu solju i paprom.
  3. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i dodajte piletinu. Pecite 6 do 8 minuta, povremeno okrećući piletinu, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  4. Smanjite vatru i dodajte umak. Pirjajte nekoliko minuta konstantno miješajući.
  5. Poslužite uz prilog po želji.

Znanstvenici su ustanovili da sezamovo ulje poboljšava djelotvornost nekih lijekova koji se koriste za kontroliranje dijabetesa tipa 2. Drugo istraživanje je pokazalo da se uvođenjem sezamovog ulja u svakodnevnu prehranu može sniziti krvni tlak i razina glukoze kod hipertenzivnih dijabetičara, kojima je rizik od bolesti kardiovaskularnog sustava znatno povećan.

Vezani sadržaj:

Otkrijte koje su nevjerojatne dobrobiti sezama!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti