Salata od gljiva i šparoga

Salata koja će vas oduševiti.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kriška kruha od cjelovitih žitarica
- 4 žlice parmezana
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol
- papar
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice soja umaka
- 2 žlice svježeg timijana
- 500g šparoga
- 3 šalice nasjeckanih šampinjona
- 5 šalica zelene salata
- 2 tvrdo kuhana jaja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230°C. U blenderu miksajte krišku kruha i pomiješajte s parmezanom i 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Posolite i popaprite po želji.
Pomiješajte maslinovo ulje, ocat, sojin umak i timijan. Dodajte malo papra i dobro promiješajte. Šparoge očistite i stavite na lim za pečenje. Premažite ih smjesom od sojinog umaka. Ravnomjerno rasporedite šampinjone preko šparoga i pecite u pećnici oko 10 minuta.
Izvadite iz pećnice i pospite smjesom od kruha i parmezana. Pecite 8 do 10 minuta, dok povrće ne omekša.
Na tanjure rasporedite zelenu salata i prekrijte ju pečenim povrće. Pospite usitnjenim jajima i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
-
SalateSalata od šparoga, tune i rajčica10 min12345
-
SalateSalata od rotkvica i kuhanih jaja15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345