Zašto francuska djeca nemaju tantrume i izljeve bijesa?

Zašto francuska djeca nemaju tantrume i izljeve bijesa?

Zašto francuska djeca nemaju tantrume i izljeve bijesa?
  • Objavljeno: Nedjelja, 27.08.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Odgoj djeteta

Sloboda

Francuski roditelji daju svojoj djeci onoliko slobode koliko djeca mogu podnijeti. Vrlo je rijetko da se roditelj zabavljaju na igralištu s djetetom. Ne miješaju se u sukobe između djece, dopuštajući im da sami riješe situaciju. Dobar savjet za roditelje je postavljanje granice između nedužne igre i doista lošeg ponašanja. Samo loše ponašanje treba biti kažnjeno tako da dijete nauči razliku.

Djecu ne čuvaju bake i djedovi

Bake i djedovi su podrška roditeljima u odgoju ali ne odgajaju unuke. Obiteljska okupljanja su obično vikendima ili praznicima. Češće možete vidjeti starije osobe koje piju šalicu kave ili čašu vina u restoranu nego da stalno brinu o unucima.

Saznajte kako odgojiti uspješno dijete!

Dobre manire su jako važne

Djeca brzo nauče važnost odgoja. Pozdravljaju goste i susjede, ostaju mirni u redovima i prepuštaju mjesto starijim osobama. Od rane dobi nauče 4 važne fraze: "hvala ti", "dobar dan", "nema na čemu" i "doviđenja".

Nedjelja je obiteljski dan

Nedjelja je najbolje vrijeme za odlazak na piknik ili za vožnju biciklom. Francuzi su vrlo svjesni važnosti obiteljskih aktivnosti i za njih se pripremaju unaprijed.

Rani odlazak u vrtić

Mlade majke u Francuskoj se na posao vraćaju 10 tjedana nakon poroda. Ako duže ostanu kod kuće, to znači veće financijske troškove. Prema zakonu, majka se može brinuti za dijete više od 10 tjedana i imati siguran posao. Na kraju rodiljnog dopusta, dijete se odvede u vrtić. Od mlade dobi, dijete je okruženo novim ljudima koji mu pomažu da se brže prilagodi i postaje neovisnije.

Francuska djeca spavaju u svojim krevetima

Djeca se rano nauče spavati u vlastitim krevetima, čak i u odvojenim spavaćim sobama. Ako se dijete diže tijekom noći i počinje plakati, majka obično čeka nekoliko sekundi kako bi provjerila je li njezina prisutnost stvarno potrebna. Noć za noć, dijete se navikne spavati samo.

Ne postoji dječja hrana

Hrana je jedan od najvažnijih dijelova francuskog života, a pauza za ručak može trajati i 2 sata. Francuzima je vrlo važno okupiti se barem jednom dnevno uz obrok. Djeca i odrasli jedu istu hranu jer u Francuskoj nema dječje hrane. Roditelji ne tjeraju djecu da jedu ono što im se ne sviđa, ali inzistiraju da barem kušaju hranu.

Provjerite kako odgojiti neovisno dijete!

Čitati i pisati uče u školi

Vrlo je uobičajeno da mnoga djeca ne znaju čitati s 5 godina, a roditelji se zbog toga ne uzrujavaju. Djetinjstvo je divno vrijeme kada uče sanjati, istraživati svijet i biti pristojni i odgovorni. A kada krenu u školu, naučit će čitati i pisati.

Djeca dobivaju džeparac

Tijekom obilaska trgovina, djeca su obično mirna i ne čine probleme ako im roditelji nešto ne žele kupiti. Počinju dobivati džeparac sa sedam godina i dopušteno im je potrošiti taj novac na ono što žele. Mjesečni iznos džeparca obično odgovara dobi djeteta.

Vitashop