Možete li utjecati na količinu mlijeka kada dojite?

Možete li utjecati na količinu mlijeka kada dojite?

Možete li utjecati na količinu mlijeka kada dojite?
  • Objavljeno: Srijeda, 12.06.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Jedna od najčešćih briga novih majki je dobiva li njihova beba dovoljno mlijeka. To ćete najbolje vidjeti po tome koliko je beba dobila na težini. Ako ne dobiva na težini, postoji mogućnost da ne dobiva dovoljno mlijeka. Imajte na umu da možda imate nerealna očekivanja, zbog čega je najbolje posavjetovati se s liječnikom.

Proizvodnja mlijeka se temelji na principu ponude i potražnje. Što će vaša beba sisati više mlijeka, to ćete imati više mlijeka. Vaše tijelo je u skladu s bebinim potrebama.

Bebu pravilno hranite

Pravilno hranjenje bebe je prvi korak u procesu dojenja. Kada bebu hranite pravilno, ona će sama potaknuti dodatnu proizvodnju mlijeka. Ako imate bilo kakvih nedoumica u vezi dojenja, posavjetujte se s medicinskom sestrom ili liječnikom.

Redovito mijenjajte strane

Za vrijeme dojenja barem jednom promijenite stranu, po mogućnosti i češće ako možete. Na taj način ćete ujednačiti proizvodnju mlijeka u objema dojkama.

Isprobajte pumpicu za izdajanje

Ne morate se bojati izdajalice. Ona će potaknuti proizvodnju mlijeka. Između dojenja pokušajte izdajati jer će vaše tijelo početi proizvoditi još više mlijeka. Pumpicom ćete u potpunosti isprazniti dojke, a izdojeno mlijeko možete držati u hladnjaku kao rezervu kada niste uz bebu.

Počnite uzimati neke biljke

Neke biljke i hrana potiču proizvodnju mlijeka. Jako su dobre sjemenke komorača. Sjemenke komorača neće samo potaknuti proizvodnju mlijeka, već će i ublažiti bebine grčeve. Možete i piti čaj od komorača. Učinak će biti isti.

Češnjak također potiče proizvodnju mlijeka, a bebama je miris češnjaka ugodan. Češnjak je jedna od najzdravijih namirnica i ima odlično protuupalno svojstvo. Poboljšat će vaše zdravlje i bebino zdravlje.

Bebu što češće dojite

Bebu dojite što češće. Cilj je svakim idućim dojenjem imati više mlijeka. Učestalije dojenje je sasvim dovoljno da biste potaknuli proizvodnju mlijeka.

Bebu hranite samo svojim mlijekom

Kada bebu hranite samo svojim mlijekom, naviknut će se na okus i ono će joj biti dovoljno. Bebi počnite davati druge namirnice u suglasnosti s liječnikom.

Pripazite na svoje zdravlje

Odmaranje i adekvatna količina sna su vrlo važni za poticanje proizvodnje mlijeka. Redovito odmarajte i usvojite zdrave prehrambene navike. Povećajte unos vode jer bez adekvatne količine vode tijelo ne može proizvoditi adekvatnu količinu mlijeka.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop