Savjeti za hranjenje bočicom

Savjeti za hranjenje bočicom

Savjeti za hranjenje bočicom
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.06.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što trebate znati?

Postoji nekoliko važnih stvari koje trebate zapamtiti kada dijete hranite bočicom, bez obzira na to je li ga hranite majčinim mlijekom ili ne.

Kupnja opreme

Trebat će vam nekoliko bočica i duda, ali i oprema za sterilizaciju. Nema dokaza koji bi uputili na to da je neka vrsta bočica bolja od druge. Sve su napravljene od obrađene plastike ili stakla, a razlikuju se po oblicima i dodacima koji mogu olakšati ili otežati čišćenje. Mi Vam preporučamo Dr Browns bočice koje možete naručiti putem web shopa  Vitashop.hr.

Sterilizacija i provjera

Bočice i dude trebaju biti sterilizirane. Ako bebu hranite kupovnom hranom, obratite pažnju na upute na pakiranju.

Budite spremni

Prije nego počnete s hranjenjem na bočicu, nabavite sve što vam je potrebno. Dok hranite bebu, zauzmite udoban položaj. Bebi trebate dati vremena. Neke bebe za vrijeme hranjenja uzimaju pauzu, malo odspavaju, potom opet počnu jesti. Zapamtite da je hranjenje bebe odlična prilika da se s njom povežete, ali i da ju upoznate.

Duda treba biti puna

Dok hranite bebu, pazite da duda cijelo vrijeme bude puna jer će beba gutati zrak. Ako se duda spljošti, nježno ju gurnite uz rub bebinih usta kako bi ju ispravili. Ako se začepi, zamijenite ju drugom, steriliziranom, dudom.

Držanje bebe

Držite bebu pomalo uspravno, glavu poduprite tako da može disati i gutati istovremeno.

Podrigivanje

Vašoj bebi će možda trebati nekoliko pauza tijekom hranjenja da bi se podrignula. Ako ne želi više jesti, stavite ju uspravno i nježno trljajte ili tapšajte leđa kako bi potaknuli podrigivanje.

Bacite neiskorištenu hranu

Ne zaboravite da neiskorišteno mlijeko trebate baciti nakon hranjenja.

Slijedite intuiciju

Bebe se razlikuju po tome koliko često i koliko puno ili malo žele jesti. Hranite bebu kada je gladna i nemojte ju prisiljavati da sve pojede.

Ne ostavljajte bebu samu

Nikada nemojte bebu ostaviti samu s bočicom u ustima jer se može ugušiti.

Pitajte za pomoć

Ako ste nesigurni i treba vam više informacija o hranjenju bebe, razgovarajte s poznanicima koji imaju iskustva ili s liječnikom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop