Znanost dokazala da ne možete previše maziti svoju bebu!

Znanost dokazala da ne možete previše maziti svoju bebu!

Znanost dokazala da ne možete previše maziti svoju bebu!
  • Objavljeno: Utorak, 23.04.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Novo istraživanje pokazuje kako maženje s bebom ima ogromne prednosti kada je u pitanju razvoj mozga, pogotovo za prerano rođenu djecu.

Istraživači u Nationwide Children's Hospitalu u Ohiu su promatrali 125 prerano rođenih beba i beba koje su rođene u punom terminu da bi vidjeli kako reagiraju na nježni dodir i otkrili su važne podatke za novorođenčad.

Prerano rođene bebe su imale veću vjerojatnost za smanjeni odgovor na dodir nego bebe rođene u punom terminu. Isto tako, prerano rođene bebe, a koje su više bile izložene bolnim medicinskim postupcima, imale su veću vjerojatnost za smanjeni odgovor na dodir.

Rezultati su bili iznenađujući. Prerano rođene bebe koje su imale veću količinu nježnih dodira zapravo su snažnije reagirale na dodir nego prerano rođene bebe koje nisu bile tako često dodirivane. Glavna istraživačica, dr. Nathalie Maitre, kaže kako time dokazujemo da nježan dodir zapravo može pomoći razvoju mozga.

U slučajevima kada roditelji ne mogu biti uz svoju bebu i pružiti joj nježnost, bolnice bi trebale educirati osoblje o važnosti dodira, kako bi pružili bebi nježnost koja će joj pomoći u razvoju mozga.

Zato se nemojte obazirati na savjete drugih, ma što god govorila okolina, maženja s bebom nikada ne može biti previše!

Vitashop