Ove stvari trebate napraviti prije rođenja djeteta

Ove stvari trebate napraviti prije rođenja djeteta

Ove stvari trebate napraviti prije rođenja djeteta
  • Objavljeno: Srijeda, 13.06.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Mnogo toga treba učiniti prije nego što beba dođe. Pripreme počinju onog trenutka kad saznate za trudnoću, a čim se rodi, dijete postane centar vašeg svijeta.

Zato pogledajte nekoliko stvari, potrebnih za vlastito zdravlje i sreću, koje biste trebali napraviti prije rođenja djeteta.

Nosite uske haljine i visoke pete

Nakon trudnoće vaše se tijelo neprestano mijenja pa nakon poroda jednostavno ne izgledate isto kao i prije. Osim fizičkog izgleda, mijenja se i način razmišljanja pa ćete možda doći do zaključka da vam uske haljine i visoke pete ne stoje ili nisu primjerene. Zato se pobrinite da uživate u odjeći koju možda kasnije nećete više obući.

Povežite se s novopečenim mama

Prvih nekoliko tjedana je kaos, a podrška i savjeti drugih „novih“ mama mogu napraviti veliku razliku. Pitanja, koja se možda nećete usuditi pitati svoju mamu, prijateljicu ili sestru koja ima stariju djecu, sigurno je lakše postaviti drugoj novopečenoj mami. Ako već ne znate nekoga tko je tek dobio dijete, sad je vrijeme da ju potražite.

Uredite nokte

Poznato je da mame režu nokte kako ne bi slučajno zagrebale djetetovu osjetljivu kožicu. Zato prije poroda održavajte duže nokte, mijenjajte boje i stavljajte različite ukrase, pustite mašti na volju.

Idite na nova ili omiljena mjesta

Ovo vam je posljednja prilika u dogledno vrijeme da se upustite u trosatni obrok bez brige ili prekida. Ako je otvoren novi popularni restoran ili imate omiljeno mjesto gdje volite otići s partnerom ili prijateljicama, sad je vrijeme da odete i uživate.

Nađite osobnog trenera

Unajmite osobnog trenera da vam pokaže učinkovite vježbe kod kuće jer odlazak u teretanu nakon bebe postaje fantazija. No, ako naučite pravilno raditi ključne vježbe, stignete kod kuće odvježbati dok beba spava, a ako imate malo sreće, stignete se i odmoriti.

Ostanite u krevetu cijeli dan

Provedite vikend u krevetu i budite ekstremno lijeni. Čitajte knjigu, gledajte serije, izležavajte se s partnerom jer uskoro će vaša beba postati vaša budilica, a ona ne dolaze s gumbom za odgodu.

Kupite torbicu koju tako želite

Bez grižnje savjesti kupite tu torbicu, par cipela, komad nakita ili nešto što već dugo želite, a sad si možete priuštiti. Za par mjeseci ćete sav novac trošiti na bebu pa će kupnja onog o čemu već dugo sanjate ostati samo san.

Usredotočite se na partnera

Kada beba stigne, vaši će se životi dramatično promijeniti. Vaš odnos bi trebao postati još snažniji, ali s novom bebom dolazi i do manjka sna, hormonalnih promjena i mnogih drugih faktora koji predstavljaju izazov za vezu ili brak. Pobrinite se da partner spozna da trebate jedno drugo te da jasno iskažete potrebe, nade i očekivanja u budućnosti.

Vitashop