Kako vaša beba raste – 30. tjedan

Kako vaša beba raste – 30. tjedan

Kako vaša beba raste – 30. tjedan
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: 30

Uobičajeni strahovi

Jeste li nervozni zbog porođaja? Niste sami! Donosimo neke česte strahove i kako se nositi s njima.

Neću moći podnijeti bol

Neke žene znaju unaprijed da žele lijekove za olakšanje bolova za vrijeme rađanja i, u stvari, većina žena se na kraju odlučuje za epiduralnu. Druge žene prihvaćaju potencijalnu bol i nelagodu te se odlučuju za potpuno prirodan porođaj.

Trebat ću epiziotomiju

Epiziotomija je kirurški rez na mišićnom području između vagine i anusa (međice) koji se izvodi radi povećanja vašeg vaginalnog otvora. Stručnjaci se slažu da postupak ne bi trebalo činiti rutinski. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kako često i pod kojim uvjetima se obavlja.

Ispraznit ću crijeva tijekom porođaja

Ne brinite, nitko neće trepnuti okom. To se često događa, ali u tom trenutku to će vam biti najmanja briga.

Bojim se nepotrebne medicinske intervencije

Najbolji način za rješavanje ovog straha je otvoren razgovor s liječnikom. Ako imate povjerenje u svog liječnika, budite uvjereni da će učiniti ono što je najbolje za vas i vaše dijete.

Imat ću carski rez

Budući da jedna od pet žena prvi porođaj završi sa carskim rezom, taj strah je razumljiv. Nemate se čega bojati, vaš liječnik će učiniti sve što treba kako bi vi i beba bili dobro.

Neću stići u bolnicu na vrijeme

Hitan porod doma se izuzetno rijetko događa, pogotovo ako se radi o prvom djetetu. Ali ako ste jako zabrinuti, provjerite upute za hitan porod doma, tako da ćete imati predodžbu o tome što uključuje.

Vitashop