Oporavak kože i kose nakon ljetovanja

Oporavak kože i kose nakon ljetovanja

Oporavak kože i kose nakon ljetovanja
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.09.2013.
  • Broj pregleda: 331
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Proveli ste najbolje ljetovanje u života, a vaša koža i kosa nikada nisu izgledali gore. Srećom, sve to možete s lakoćom popraviti!

Oporavak kože

Unatoč redovitom i pravilnom stavljanju kreme za sunčanje, vaša kože ne izgleda lijepo. Ne brinite jer koža zahtijeva malo njege nakon sunca i kupanja, čak i ako ste koristili najviši mogući zaštitni faktor.

Neujednačen ten

U svakodnevnu njegu kože dodajte kremu s retinolom. On će potaknuti regeneraciju kože i ukloniti tamne mrlje na licu, rukama i dekolteu.

Začepljene pore

Nanošenje kreme za sunčanje je najbolji način da zaštitite kožu, ali jedini nedostatak je taj da će vaše pore postati začepljene. Blagim pilingom trljajte kožu 2 puta dnevno kako biste očistili pore.

Ispucana i suha koža

Nanosite kremu s hijaluronskom kiselinom jer će se ona apsorbirati čak 10 puta brže, a uz to će hidratizirati dublje slojeve kože.

Gruba i ispucala stopala

Nošenje japanki gotovo uvijek uzrokuje isušivanje i pucanje peta. Namočite stopala u vodu kojoj ćete dodati 1 čašu soka od naranče, a zatim kamenom uklonite mrtve stanice kože. Prije spavanja utrljajte ulje ili losion i obujte pamučne čarape. Kada se probudite, vaša stopala će biti puno mekša.

Oporavak kose

Sunce, pijesak, more i bazeni ne oštećuju samo kožu, već i kosu. Skloni smo manje pažnje posvećivati kosi nego koži tijekom ljeta. Dok koristimo kreme sa zaštitnim faktorom, zaboravljamo na proizvode za kosu namijenjene za ljetovanja.

Opekotine vlasišta

Ako je vaše vlasište crveno i peruta se, velika je vjerojatnost da je zadobilo opekotine od sunca. Koristite maske za njegu kose i vlasišta jednom tjedno jer su hranjivije od regeneratora.

Perut

Prije nego što stavite šampon, četkom iščetkajte tjeme kako biste uklonili mrtve stanice kože. Potom nanesite prirodno ulje, kao što je maslinovo ili kokosovo, i držite 15 do 30 minuta. Nakon toga kosu operite kao i uvijek.

Suhi vrhovi

Klor i sol isušuju vlasi, pogotovo vrhove. Stručnjaci preporučuju šišanje nakon svakog ljetovanja kako biste uklonili oštećene dijelove vlasi. Jednom tjedno stavljajte prirodno ulje na kosu kako bi ona ostala meka i sjajna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.