Za bradavice sve od A do Ž

Za bradavice sve od A do Ž

Za bradavice sve od A do Ž
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.05.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ne dopustite da zbog traumatiziranih i bolnih bradavica prelijep doživljaj dojenja prijeđe u mučnu i bolnu obvezu.

Sve potrebno za svoj razvoj od začeća do rođenja dijete dobiva od majke putem posteljice. Ta prirodna veza nastavlja se i nakon rođenja kroz dojenje. Majčino mlijeko, kao jedini izvor vode i hranjivih tvari, dovoljno je za djetetov rast i razvoj sve do šestog mjeseca života. Mlijeko svake majke prilagođeno je sastavom hranjivih tvari upravo njezinu djetetu i mijenja se kako odmiče vrijeme od poroda jer se mijenjaju i potrebe djeteta.

Danas više nitko ne sumnja da je dojenje najprirodniji i najprikladniji način prehrane novorođenčadi, a uz to, pozitivno utječe na dijete i majku. Majčino mlijeko štiti dijete od bolesti, potiče razvoj imuniteta i psihički razvoj. Uz to, dojenje pridonosi bržem čišćenju i smanjenju maternice nakon poroda, a dugoročno dokazano smanjuje rizik obolijevanja majke od raka dojke i jajnika. Stoga većina znanstvenika, kao i Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF preporučuju dojenje kao idealan izbor za dijete i majku.

Bolnost - najčešći problem

Jednom kad dojenje "krene" nema jednostavnijeg postupka. No, istraživanja pokazuju da 80 do 95 posto dojilja prati bolnost bradavica. Oko 26 posto majki osjeća takvu bol da privremeno odluči prestati dojiti.

Uzroci tome mogu biti vanjske traume bradavica uzrokovane pogrešnim položajem djeteta, skidanje prirodne masnoće kože tijekom dojenja ili nedovoljna vlažnost gornjeg sloja kože (suha koža). Uz to, neprikladni sapuni, šamponi i kreme mogu izazvati i alergijsku reakciju. Pri sisanju majčina mlijeka koža bradavice se često nadražuje, što može uzrokovati upale i infekcije. Prelijep doživljaj tada prelazi u mučnu i bolnu obvezu, što je jedan od najčešćih razloga prekida dojenja.

Za bradavice sve od A do Ž

Multi-Mam® linija proizvoda, rezultat rada nizozemskog proizvođača Bioclin, najmoderniji su proizvodi ovog tipa i siguran način njege bradavica. Kompletnu njegu osiguravaju dvije linije proizvoda:

Multi-Mam® balzam i Multi-Mam® lanolin - pomažu u prevenciji neželjenog isušivanja i nadražaja bradavica, čime pružaju maksimalnu ugodu tijekom dojenja

Multi-Mam® komprese - namijenjene su intenzivnoj njezi bradavica u slučaju da se stanje pogorša i postanu oštećene ili bolne. Proizvode nije potrebno odstranjivati prije dojenja jer nisu štetni za dijete.

Multi-Mam® lanolin

Namijenjen je njezi suhih i ispucanih bradavica, što uvelike utječe na zaštitu bradavica i omogućuje dojenje djeteta bez neugode. 

Sastav i osobine

Multi-Mam® lanolin pročišćena je prirodna mast iz vune, bez aditiva i potpuno sigurna za dijete. Ovaj hipoalergijski, bezvodni lanolin za medicinsku namjenu visoke je kvalitete. Sastav proizvoda veoma je sličan masti ljudske kože i stoga se lako apsorbira, čime se itekako povećava njegov učinak. Multi-Mam® lanolin certificiran je za čistoću i sigurnost, pa se zato ne mora odstranjivati prije dojenja. Nema gotovo nikakav okus ni miris i ne smeta tijekom dojenja.

Način primjene

Multi-Mam® lanolin može se upotrebljavati tijekom cijeloga dana ili u bilo kojem trenutku kad je potrebna optimalna zaštita, a najmanje dva puta dnevno. Malu količinu Multi-Mam® lanolina treba istisnuti na vrhove prstiju, a zatim utrljati te navlažiti bradavice i područje oko njih. Prije dojenja ne treba ga uklanjati.

Multi-Mam® balzam

Ovaj balzam, koji je biljna inačica Multi-Mam® lanolina, koristi se za njegu nježnih i vrlo osjetljivih bradavica. Njegov jedinstveni biljni sastav pomaže prevenciji oštećenja bradavica i održavanju kože nježnom, vitalnom i zdravom. 

Sastav i osobine

Multi-Mam® balzam proizveden je od posebno odabranih biljnih ulja. Njegova specifična karakteristika je prisutnost učinkovitih skvalena, tvari koje su sastavni dio ljudske masti. Multi-Mam® balzam nije ljepljiv, lako se apsorbira u kožu bradavica i pruža maksimalnu zaštitu bradavica tijekom dojenja. Osim toga, apsolutno je siguran, pa ga nije potrebno odstranjivati prije dojenja.

Način primjene

Multi-Mam® balzam može se upotrebljavati tijekom cijeloga dana ili u bilo kojem trenutku pogodnom za optimalnu zaštitu, a najmanje dva puta dnevno. Malu količinu Multi-Mam® balzama treba istisnuti na vrhove prstiju, a zatim utrljati i navlažiti bradavice te područje oko njih. Prije dojenja ga ne treba uklanjati.

Multi-Mam® komprese

Nov i jedinstven proizvod za intenzivnu njegu bradavica dojilja. Ima intenzivan bioaktivan učinak koji trenutačno umiruje oštećene i bolne bradavice, optimizira stanje kože, smanjuje oteklinu i sprječava nastanak infekcije. 

Glavne prednosti

  • potiču prirodni proces zacjeljivanja u slučaju oštećenih i bolnih bradavica tijekom dojenja
  • djeluju umirujuće na bolne bradavice, pružaju trenutačno olakšanje te prestanak boli
  • smanjuju otekline i štite od infekcija prirodnim putem
  • gel je prirodnog porijekla i posve bezopasan za dijete u slučaju gutanja
  • primjena kompresa natopljenih gelom jedinstvena je i vrlo jednostavna

Sastav i osobine

Multi-Mam® komprese nov su način njege oštećenih i bolnih bradavica. Komprese imaju bioaktivan učinak koji znatno pospješuje regeneraciju i stimulira oporavak kože. Impregnirani oblozi imaju jedinstven način primjene, što održava kožu vlažnom i smanjuje mogućnost bakterijske infekcije. Oblozi su jednostavni za korištenje i ne lijepe se na kožu. Sastav im je potpuno biljnog podrijetla, ne sadrže toksične tvari niti konzervanse. Bioaktivni gel ima ugodan, slatkast okus i apsolutno je siguran ako ga dijete proguta, zbog čega ga se ne mora odstraniti prije dojenja. 

Način primjene

Potrebno je otvoriti vanjsko zaštitno pakiranje, staviti gelom natopljenu stranu komprese na bradavicu i ostaviti je na tome mjestu onoliko dugo koliko se želi, ali najmanje tijekom pet minuta. Postupak je potrebno ponoviti najmanje dva puta dnevno, dok smetnje na bradavicama ne nestanu.

Multi-Mam® proizvodi su dostupni u svim boljim ljekarnama.

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Vitashop