11 namirnica koje trebate jesti ove jeseni
Kaki ili japanska jabuka
Kaki je sve popularnije voće. Jedite ga isključivo kada je naizgled prezrelo i mekano. U protivnom vas može iznenaditi njegov opori okus.
Komorač
Možete koristiti lišće kao začin. Mirisom i okusom najviše podsjeća na sladić. Korijen možete pripremiti kao prilog jelu.
Endivija
Gorkastog i osvježavajućeg okusa, ova salata se bere u jesen.
Dunja
Dunje možete koristiti za pripremu želea, marmelada i pekmeza. Španjolci dunje jedu uz sir. Vrlo su otporne na ekstremne temperature i suše.
Pripremite domaći džem od dunja!
Prokulice
Iako ne spadaju u omiljeno povrće, postoji niz recepata koje prokulicama daju novi okus.
Repa
Slatkasto korjenasto povrće bere se u jesen. Repa se odlično slaže s komoračem.
Slatki krumpir
Kao što i ime govori, slatkastog je okusa a teksturom i izgledom podsjeća na krumpir. Kora slatkog krumpira je narančasta, ponekad ljubičasta. Središnjica je uglavnom narančaste ili nježno žute boje. Jedinstvenog je okusa i obiluje vitaminima i hranjivim tvarima.
Čičimak ili žižula
Ovo neobično voće raste na drveću. Može se jesti svježe i sušeno. Izgledom nalikuje na datulje, no nije tako slatkog okusa.
Nar
Nar u unutrašnjosti ima sjemenke prekrasne crvene boje koje možete jesti same, u salati ili pomiješati s jogurtom.
Iskoristite zdravstvene prednosti nara već danas!
Grožđe
U jesen se odvijaju tradicionalne berbe grožđa, što vinarima predstavlja razlog za slavlje. U kombinaciji s orasima i piletinom, dobit ćete ukusnu salatu.
Bundeva
Bundeva je zdrava i ukusna namirnica slatkog okusa. Možete ju koristiti za pripremu juha, pita, pirea, zanimljivih priloga ili smoothieja.
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345