21 posjetitelj Festivala maslina pridružio se Registru

21 posjetitelj Festivala maslina pridružio se Registru

21 posjetitelj Festivala maslina pridružio se Registru
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Na akciji održanoj 6. veljače u Zagrebu u sklopu 1. Festivala maslina na Zagrebačkom velesajmu, hrvatski je Registar dobio 21 novog potencijalnog darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija je održana na inicijativu suorganizatora Festivala maslina, gospođe Biserke Palfi i gospodina Krunoslava Kovačevića.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Kako bi lijek stigao do oboljele osobe, potrebno je učiniti prvi korak i upisati se u Registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom devet uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 50.579 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz hrvatskog je Registra izdano ukupno 58 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 58 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo šansu za život.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti