Što se događa s tijelom ako svaku večer popijete čašu vina?

Što se događa s tijelom ako svaku večer popijete čašu vina?

Što se događa s tijelom ako svaku večer popijete čašu vina?
  • Objavljeno: Utorak, 09.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste ljubitelj crnog vina i povremeno u njemu uživate, rezultati novog istraživanja će vas definitivno oduševiti.

Naime, znanstvenici su u razdoblju od 13 godina proučavali utjecaj crnog vina na zdravlje kod više od 20.000 žena. Rezultati istraživanja su pokazali da žene koje svaki dan popiju 2 čaše vina imaju manji rizik od nastanka pretilosti.

Prethodna istraživanja su pokazala da vino može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi i smanjiti rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti.

Jedno istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da je crno vino odlična zamjena za grickalice u kasnim popodnevnim i večernjim satima. Crno vino regulira apetit i može pomoći u smanjenju žudnje za hranom, naročito jednostavnim ugljikohidratima (bijeli kruh, tjestenina, peciva, slatkiši).

Crno vino ima manje kalorija u odnosu na većinu grickalica, a resveratrol (glavni aktivni sastojak crnog vina) ima moćno antioksidacijsko svojstvo i smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu.

Crno vino može pomoći i u prevenciji Alzheimerove bolesti, a pokazao se učinkovitim i u prevenciji kancerogenih stanica.

Bez obzira na to što je crno vino zdravo, trebate ga konzumirati isključivo u umjerenim količinama. Također, ako patite od nekih bolesti ili uzimate lijekove, prije početka svakodnevne konzumacije crnog vina se svakako posavjetujte s liječnikom.

Pročitajte više u članku zašto je dobro popiti čašu crnog vina!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti