Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ovi sastojci truju vaš mozak!

Ovi sastojci truju vaš mozak!

Ovi sastojci truju vaš mozak!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.02.2016.
  • Broj pregleda: 2.696
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ovi sastojci mogu narušiti zdravlje cjelokupnog organizma, uzrokovati probleme s radom štitnjače i probavnog sustava, a istraživanja su pokazala da mogu narušiti i kognitivne funkcije.

Gluten

Gluten je vrsta proteina kojeg pronalazimo u sastavu pšenice, ječma, raži i pira. Gluten je ljepljiv i lijepi se za stjenke slijepog crijeva. Kod osoba osjetljivih na gluten, izaziva nelagodne simptome. Istraživanja su pokazala da gluten negativno utječe na mozak, leđnu moždinu i periferne živce.

Umjetna sladila

Popularna su jer ne sadrže kalorije, ali zato sadrže niz štetnih kemijskih spojeva. Aspartam, primjerice, može uzrokovati napade anksioznosti, loše raspoloženje i glavobolju. Umjetna sladila pronalazimo u sastavu sokova, guma za žvakanje, voćnih jogurta i nekih vrsta pahuljica.

Rafinirani šećer

Rafinirani šećer povećava upalu na području čitavog tijela, narušava rad probavnog i imunološkog sustava. Blaga upala u tijelu vrlo lako preraste u kroničnu upalu koja povećava rizik od nastanka depresije i shizofrenije.

Fluorid

Rezultati čak 34 istraživanja su pokazala da fluorid štetno djeluje na kognitivne funkcije. Znanstvenici su ustanovili da može smanjiti kvocijent inteligencije, uzrokovati oštećenja mozga kod fetusa i urođene mentalne poremećaje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti