Zašto trebate aluminijsku foliju stavljati u perilicu suđa?

Zašto trebate aluminijsku foliju stavljati u perilicu suđa?

Zašto trebate aluminijsku foliju stavljati u perilicu suđa?
  • Objavljeno: Petak, 18.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Bez obzira na to što mislili o TikTok-u, ova društvena mreža je mjesto na kojem je moguće pronaći korisne savjete. Postoje brojni korisnici koji dijele zanimljive trikove upravo na toj platformi. Jedna od njih je Australka Carolina McCauley koja u videu, otkriva kako vratiti sjaj priboru za jelo. Sve što je potrebno za ovaj trik su tableta za perilicu posuđa i aluminijska folija.

Ovo je 10 stvari koje se ne smiju prati u perilici posuđa!

Trik je poprilično jednostavan – aluminijsku foliju zgužvajte u oblik loptice i stavite u košaru s priborom za jelo. Zatim uključite perilicu na uobičajeni program. Nakon pranja, vaše žlice i vilice će izgledati kao da su potpuno nove, bez ikakvih ogrebotina.

Tajna ovog trika je u kemijskoj reakciju između aluminijske folije i tablete u perilici posuđa. Tablete za posuđe imaju slična svojstva kao soda bikarbona. Kombinacija sode bikarbone i aluminijske folije uklanja srebrni sulfid (tamni sloj koji se tijekom vremena formira na srebrnim predmetima), zahvaljujući čemu pribor za jelo više ne izgleda staro i oštećeno.

Pročitajte koje su čudesne koristi sode bikarbone

Osim što će ovaj jednostavni trik obnoviti vaš pribor za jelo, uz to je i izvrstan način da reciklirate komad aluminijske folije koji ste već koristili, budući da aluminij ne gubi svoja svojstva.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti